Povratak na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Srednja tehnička škola Sombor, Trg cara Lazara 4. 025/421-067 www.tehnickaso.edu.rs office@tehnickaso.edu.rs

Srednja tehnička škola Sombor

regionalni školski centar tehničkih struka

DOPUNSKA NASTAVA AVGUST 2021

Ovde možete pogledati raspored dopunske nastave.

 

Srednjoj tehničkoj školi iz Sombora je odobren još jedan značajan međunarodni projekat.

 

Evropski projekat pod nazivom „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“, odobren je na konkursu programa EU za obrazovanje Erasmus+, Fondacije Tempus.

 

Vrednost projekta iznosi 29 007,00 evra i pokriva sve troškove u okviru projektnih aktivnosti. Partner na projektu je Vitalis Gut Wehlitz (Schkeuditz), Nemačka. Projektom je predviđeno stručno usavršavanje 15 učenika 2. i 3. razreda naše škole sa područja rada Elektrotehnika, Mehatronika i Mašinstvo i obrada metala.

 

Na raspisanom konkursu u okviru škole prijavio se veliki broj učenika, a na osnovu uspeha u školi, na takmičenjima kao i pokazanom trudu i zalaganju na stručnim predmetima odabrano je 15 najboljih. Učenici će na mobilnosti pohađati tri stručne prakse: IT (Informacione tehnologije), Metalworkshop (Obrada metala), Smart Home (Pametne kuće), podeljeni u tri grupe i u pratnji dva profesora.

 

Mobilnost traje dve nedelje i predviđena je za period 15.08.-28.08.2021. godine.

 

Glavni cilj projekta je stručno usavršavanje učenika u tehnološki visoko razvijenoj zemlji. Na praksi će učenici steći inovativna i primenjiva iskustva koja će moći da implementiraju u dalji rad i učenje. Pored stručnih veština, učenici će boravkom u Nemačkoj i preko brojnih kulturoloških izleta koje organizuje partner upoznati narod, običaje, kulturu i istoriju te zemlje, kao i usavršiti znanje jezika.
 

Fondacija Tempus i Erasmus+ projekti mobilnosti imaju mogućnost da pošalju učenike i zaposlene na period učenja i stručnog usavršavanja u neku od Erasmus+ programskih zemalja. Srednjoj tehničkoj školi je projekat „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“ prvi ovog tipa.

 

Kako je i nakon odabira učenika i dalje vladalo veliko interesovanje za ovaj projekat, projektni tim Srednje tehničke škole je i ove godine podneo prijavu na Erasmus+ projekat mobilnosti fondacije Tempus.

Ovde možete videti preliminarne rezultate testa za proveru stručno teorijskiog znanja za tehničare Mehatronike - matursku ispit, jun 2021.

DOPUNSKA NASTAVAJANUAR 2021

Ovde možete pogledati raspored dopunske nastave.

Čestitke učenicima koji su odabrani. Uskoro ćete dobiti poziv za sastanak gde će se razgovorati o detaljima. U slučaju odustajanja učenika koji su prošli biće pozvan sledeći učenik po redu.

Učenici koji su prošli su dužni da idu na časove pripremne nastave, a učenici koji nisu prošli mogu da prisustvuju ako žele.

Обавештење родитељима и ученицима о електронском упису у први разред средње школе:

Сви уписани ученици се могу уписати на један од доле наведена два начина:

1)  Онлајн пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа, у том случају, не морају да долазе у школу. 

2)  Они који не искористе услугу преко Портала еУправа морју да дођу у школу, али нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.)

 

Za elektronski (on-line) upis, potrebno je poslati mail na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa sadržajem:

  • Prezime i ime učenika
  • mesto stanovanja
  • smer
  • strani jezik, koji želi da uči (Engleski, Nemački ili Ruski)
  • izborni predmet (Građansko vaspitanje, Pravoslavni katihizis, Katolički vjeronauk ili Hitoktatás)

Obrazac se može poslati najkasnije do 10.07.2020. do 10:00.

Copyright © 2021 Srednja tehnička škola Sombor Rights Reserved.