Povratak na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Srednja tehnička škola Sombor, Trg cara Lazara 4. 025/421-067 www.tehnickaso.edu.rs office@tehnickaso.edu.rs

Srednja tehnička škola Sombor

regionalni školski centar tehničkih struka

Poštovani učenici Srednje tehničke škole,

Naša škola je 18.marta 2020. godine ušla u proces realizacije nastave na daljinu. Iskreno se nadam se da ste ostvarili komunikaciju sa vašim odeljenskim starešinom, kao i sa većinom vaših predmetnih nastavnika. Prilikom davanja nastavnih jedinica, nastavnici će se pridržavati rasporeda časova za mesec mart koji je važio za vreme redovne nastave. Za realizaciju nastave na daljinu, koristiće se Office 365, za koji ćete mejl adrese i lozinke dobiti od vaših odeljenskih starešina. Osim toga koristiće se i Viber,  Skype, Facebook ili kako se već dogovorite sa nastavnikom. Za neke nastavne jedinice koristice sa i platforma RTS Planeta https://rtsplaneta.rs a možete se informisati i na www.rasporedcasova.gov.rs. Potrebno je da redovno učite i radite, dostavljate povratne informacije nastavnicima koje budu tražili od vas, jer će na osnovu toga nastavnici beležiti podatke o vašem napredovanju. Kada se budemo vratili u učionice, na osnovu beleški nastavnika , bićete ocenjeni.

Svih ovih dana dok bude trajala vanredna situacija, čuvajte se, pridržavajte se zdravstveno-higijenskih mera, pratite informacije na sredstvima informisanja. Budite odgovorni, pomozite roditeljima/starateljima, bakama, dekama, komšijama, i pri tome se zaštitite da sačuvate svoje zdravlje.

U nadi da ćemo se uskoro videti,

Vaša direktorica

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Usled uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji zbog pandemije korona virusa Covid-19 i obustave nastave, naša škola je u obavezi da organizuje učenje na daljinu. To smo uradili na platformi Office365, za koji imamo legalne licence za 65 nastavnika i sve učenike naše škole. Učenici će dobiti detaljna uputstva od svojih odeljenjskih starešina o načinu prijavljivanja na platformu za daljinsko učenje. Klikom na banner se možete povezati na platformu Office 365. Na Office platformi koristite aplikaciju Teams. Ona se može instalirati i na računare svih učenika, jer licenca to dozvoljava. Takođe, Teams aplikaciju možete instalirati i na mobilne uređaje sa Google Play prodavnice.

   

Pored ponuđene platforme, informatičari naše škole rade na pokretanju samostalnog servera sa Moodle platformom, koju ćemo pustiti u rad u narednom periodu.

Vanredni raspust zbog epidemije gripa

Obaveštavamo sve redovne i vanredne učenike naše škole, da je odlukom Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, zbog epidemije gripa, obustavljen obrazovno-vaspitni rad škole do 21.02.2020. Prvi radni dan će biti u ponedeljak 24.02.2020. Novi raspored čaova i promena smene će biti 02.03.2020. Odlažu se i vanredni ispit na 29.02.2020. 

RASPORED I KOMISIJE ZA MATURSKE I ZAVRŠNE ISPITE AVGUST 2019

Raspored možete skinuti na ovom linku.

RASPORED DOPUNSKE NASTAVE ZA AVGUST 2019

Na ovom linku možete pogledati raspored dopunske nastave za avust 2019.

RAZREDNI ISPITI JUN 2019

Na ovom linku možete pogledati raspored razrednih ispita za jun 2019.

У петак 12.априла.2018. године  у Машинској школи "Панчево" у Панчеву одржано  је VI регионално такмичење ученика машинских школа Војводине у програмирању робота.

Read more ...

Planirani smerovi za školsku 2020/2021 godinu:

Mašinstvo i obrada metala:

 • Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina - 30 učenika
 • Mašinski tehničar za motorna vozila - 30 učenika
 • Bravar-Zavarivač- DUALNO 15 učenika

Elektrotehnika:

 • Elektrotehničar informacionih tehnologija - 30 učenika
 • Elektrotehničar računara - 30 učenika
 • Elektrotehničar obnovljivih izvora energije 30 učenika
 • Tehničar mehatronike - 30 učenika
 • Električar DUALNO - 15 učenika
 • Elektroinstalater - na mađarskom jeziku  30 učenika

Saobraćaj:

 • Tehničar drumskog saobraćaja - 30 učenika
 • Vozač motornih vozila - 30 učenika

Kod upisa učenika u I razred 2020/2021 godine, roditelji ne treba da dostave izvod iz matične knjige rođenih za učenika u papirnoj formi, jer će škola isti pribaviti elektronskim putem shodno Zakonu o elektronskoj upravi (Službeni glasnik RS, broj 27/18).

Mašinski tehničar motornih vozila

Šta radi:

Ovo je obrazovni profil na kome učenici stiču teorijska i praktična znanja o motorima, motornim vozilima i njihovoj opremi, načinu funkcionisanja, pravilnoj eksploataciji, održavanju, kao i osnovnim elementima automatizacije.

U praktičnom delu koji se izvodi specijalizovanoj radionici, učenici će moći da rade i obučavaju se na najsevremenijem uređaju za autodijagnostiku na motornim vozilima.

U toku školovanja, učenicima se kao obavezan deo nastave omogućava obuka za vozača B kategorije.

Ovim zanimanjem učenici se obučavaju i prate savremene tokove u pogledu motora i motornih vozila i kao takvi imaju veliku mogućnost zapošljavanja i privatnog biznisa.

Šta posle:

·      osposobljeni za rad na tehničkim pregledima;

·      osposobljeni su za rad u preduzećima autosaobraćaja;

·      mogu da vode sopstveno preduzeće, odnosno servis;

·      mogu da se zaposle u autotransportnim preduzećima, servisima, u trgovačkim, firmama, na eksploataciji i održavanju motornih vozila.

Copyright © 2020 Srednja tehnička škola Sombor Rights Reserved.